Met steun van de Provincie Luik, Wallonië en de Federatie Wallonië-Brussel.

Een ongerepte natuur

Nieuws

Zomer schattenjacht

Ga deze zomer op avontuur en ontdek de mysteries die verborgen liggen in de burcht van Logne met...

☀️ TOTEMUS jacht op Domaine de Palogne☀️

Kom en ontdek de nieuwe jacht TOTEMUS op Domaine de Palogne! Een prachtige fietstocht!

🔔 Het is tijd voor een nieuw toeristenseizoen bij 𝘿𝙤𝙢𝙖𝙞𝙣𝙚 𝙙𝙚 𝙋𝙖𝙡𝙤𝙜𝙣𝙚 ! 🔔

🔔 Nieuw toeristenseizoen bij 𝘿𝙤𝙢𝙖𝙞𝙣𝙚 𝙙𝙚 𝙋𝙖𝙡𝙤𝙜𝙣𝙚 ! 🔔

Een grotere speelplein!

Het mooie weer is terug op Domein van Palogne, en onze gratis speelplein is uitgebreid met 2...

De MTB- en E-MTB-vloot groeit!

Diep ademhalen terwijl je de rijkdommen van onze prachtige vallei verkent, het kan op Domaine de...
picknick

Het Domein van Palogne ligt in een regio met een unieke natuur die wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van kalksteenrotsen: de Calestienne, ook wel de Kalksteenstrook genoemd. Dit gebied strekt zicht uit in de vorm van een smalle strook tussen de Condroz en de Ardennen. Het biedt gevarieerde en pittoreske landschappen… In Palogne hebben de Ourthe en de Lembrée een duizelingwekkende rotsachtige uitloper in de kalksteenbodem uitgesleten. De strategische positie van het Domein wordt al sinds de prehistorie gebruikt. In de Middeleeuwen werd er een imposante burcht gebouwd; de ruïnes drukken vandaag de dag nog steeds hun stempel op de identiteit van de plaats.

Het ontdekkingspad Circum Castellum;
waar natuur en geschiedenis samenkomen…

Wandel over het bospad langs de Ourthe en de rotsachtige uitloper van de Burcht van Logne. Ga helemaal op in de omringende natuur en deze plek waar de historie alom aanwezig is. Een spelboek dat verkrijgbaar is bij de SPORT-receptie helpt u via ludieke puzzels bij het ontdekken van het gebied!

Circum Castellum
Senioren op een wandeling

De natuur, ons thuis en onze bevoorrechte partner

Er worden vanaf het Domein ook talrijke wandelingen aangeboden, om van de rust te genieten midden in de natuur en om de landschappen van de vallei van de Ourthe te ontdekken.

NOE-NOAH

Het Interreg project NOE-NOAH (EFRO)

In het kader van het Interreg project NOE-NOAH organiseert het Domein van Palogne tal van bewustmakingsactiviteiten rond het thema insecten, bijen en bijenteelt. Zo organiseert het Domein elk jaar cursussen bijenteelt die door een gepassioneerde imker gegeven worden. Maar NOE-NOAH in Palogne betekent ook de creatie van een educatieve bijenstal, de installatie van insectenhotels, de realisatie van de mobiele tentoonstelling “Bijenverhalen”, de organisatie van activiteiten rond het thema van insecten en bijen voor de bosklassen en voor alle andere geïnteresseerden, de creatie van educatief materiaal, de organisatie van workshops over het oogsten van honing, conferenties,…

Een blijvende verbintenis

Het Domein van Palogne zet zich al meerdere jaren in voor groen toerisme, ecotoerisme en de bescherming van de natuur en het erfgoed dat aan de toekomstige generaties wordt nagelaten.

In dit verband zijn er vele acties ondernomen, waaronder het níet gebruiken van pesticiden, de aanplant van een boomgaard en van drachtplanten (planten die nectar en/of stuifmeel leveren), een samenwerking met het ANB voor de aanplant in de Natura 2000-gebieden, het gecoördineerde beheer van invasieve planten in het kader van het CRO-actieplan (Contrat Rivière Ourthe) met het oog op het behoud van het natuurlijke en landschappelijke karakter van het gebied, de inrichting van gebieden met opgeschoven maaidata, enz.

Activiteiten in de natuur: een ideale manier om kinderen bewust te maken van de natuur

De ontwikkeling van natuuractiviteiten voor de bosklassen maakt ook deel uit van de strategie van het Domein om het groene toerisme verder te ontwikkelen. De kinderen ontdekken tijdens hun verblijf de geheimen van de rivier, het leven van de bomen, de vogels en de wereld van de bevers en de bijen.

Het Domein biedt meer dan 50 activiteiten met als thema “Geschiedenis“, “Sport” en “Natuur” aan schoolgroepen en tijdens stages. Leermomenten die gericht zijn op respect voor de natuur, het erfgoed en het overtreffen van zichzelf.

Natuuractiviteit