Met steun van de Provincie Luik, Wallonië en de Federatie Wallonië-Brussel.

Bosklassen

Een leerzaam uitje op het Domein van Palogne?

We bieden buitengewone leermomenten, gericht op de ontdekking van de natuur, het erfgoed en het overtreffen van zichzelf!

Het Domein van Palogne ligt in een unieke natuurlijke en historische omgeving en verwelkomt al vele jaren schoolgroepen, het biedt meer dan 50 activiteiten rond de thema’s Geschiedenis, Natuur en Sport.

Het Domein van Palogne, een centrum voor bosklassen waarin waarden van betekenis zijn

Wij zetten ons in voor menselijke waarden, duurzame ontwikkeling en sociaal toerisme. We streven ernaar om iedereen te helpen een Actieve, Kritische en Solidaire Verantwoordelijke burger te zijn en dagelijks de waarden van ons Palogne-ABC te laten volgen: het onthaal, de schoonheid van het gebied en de bekwaamheid van ons team.

Geschiedenis en avontuur middenin de natuur

Het Domein biedt talloze activiteiten (op het Domein zelf en in de directe omgeving) zoals “Het Logne van weleer“, “Vechten in de Middeleeuwen“, verhalen en legendes, klimmen, tokkelbaan, “Ontdekking van de wereld van de bevers“, “het bomenpad“, “de workshop nestkasten“, “Van de plant naar de bijenkorf” en nog veel meer…

Elke activiteit is aangepast aan de leeftijd waarvoor die bestemd is: we werken met alle niveaus, van de kleuterschool tot de hogeschool!

i

Documenten om te downloaden

Raadpleeg onze brochure en ontdek onze activiteiten.

Het formulier gezondheidsgegevens

We geven u een voorbeeld van een dergelijk medisch formulier, mocht u deze nodig hebben. De opgegeven informatie blijft in het bezit van de leerkrachten en wordt, indien nodig, alleen ingezien door eventuele geraadpleegde zorgverleners.

Wij houden rekening met eventuele allergieën, een ware uitdaging!

In het geval van een speciaal dieet om medische redenen en/of een of meerdere allergieën, vragen wij u om ons ook het volgende formulier te verstrekken. Dit formulier moet door de behandelend arts worden ingevuld en ondertekend. Zonder dit document wordt het kind niet geaccepteerd.

Wij vestigen uw aandacht op de noodzaak om ons ten minste 30 dagen voor de aanvang van het verblijf ons systematisch en nauwkeurig te informeren over de eventuele allergieën van de kinderen.

Wij begeleiden u bij de voorbereiding van uw verblijf!

Vanaf het eerste contact tot de evaluatie aan het einde van uw verblijf, en een dagelijkse opvolging, onze coördinatrice educatie Michèle Laurent zet zich volledig in voor het succes van uw verblijf! U stelt samen met haar op basis van uw onderwijsdoelstellingen, uw budget en de beschikbaarheid van beide partijen, een programma “op maat” samen.

Voedselallergieën en speciale diëten om filosofische redenen krijgen bijzondere aandacht van ons HORECA-team.

Een bekwaam en gepassioneerd team

Wederzijdse hulp, luisteren en respect zijn waardevolle lessen voor het leven in groepen die ons aan het hart liggen en die bij ons team van professionals hoog in het vaandel staan. Op het Domein van Palogne zetten we ons in voor een geslaagde ervaring, welzijn en veiligheid.

Al onze begeleiders en gidsen (historici, natuurgidsen en sportinstructeurs) zijn gekwalificeerd in hun vakgebied en worden regelmatig door middel van erkende opleidingen bijgeschoold en hebben daarnaast een eerstehulpcursus van het Rode Kruis afgerond. Onze sportinstructeurs worden ook getraind in alle veiligheidsaspecten met betrekking tot hun discipline. Er is een conciërge aanwezig op het Domein, hij zal u graag helpen indien nodig.

Trebuchet schieten

Onze verblijven

Het Domein van Palogne biedt drie verschillende soorten verblijven met verschillende capaciteiten, op of in de nabijheid van het Domein: “Dame Marthe” (21 bedden), “Messire Waleran” (60 bedden) en “Les Lognards” (50 bedden).