Project NOE-NOAH

Honingoogst

Project actualiteit

Wij gaan weer open !

Laat u betoveren in het hart van de natuur op het Domein van Palogne Vanaf 1 juli opent het Domein dagelijks zijn deuren! Reserveer uw ontspannende dag in het hart van “Klein Zwitserland” in de provincie Luik Heeft u trek gekregen? In de taverne “Al Gatte d'Or” kunt u...

18 juli: KOMENDE TENTOONSTELLING

Wij zijn iets aan het voorbereiden… Binnenkort meer info !
Binnenkort meer info !

Over het project

Het project “NOE-NOAH”, dat wordt gefinancierd door het EFRO (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling), zet een grensoverschrijdend netwerk van partners op die gezamenlijke acties uitvoeren ter bevordering van de herverbinding tussen burgers en het milieu in de Grote Regio. Deze samenwerking leidt door zich te concentreren op fundamentele kwesties (behoud van de biodiversiteit, klimaatverandering, industriële vervuiling, zelfvoorziening op voedselgebied, behoud van hulpbronnen, enz.) tot innovatieve acties die een sterke maatschappelijke, participatieve en sociale integratie en de duurzame ontwikkeling van ons gemeenschappelijk grondgebied bevorderen.
Dit grensoverschrijdende multisectorale (sociaal, maatschappelijk, natuur, wetenschap, cultuur, toerisme, jeugd,…) en multiterritoriale (plattelands- en stadsgebieden) netwerk ontwikkelt een gezamenlijk ontwikkeld en uitgevoerd programma van initiatieven.

NOE-NOAH op het Domein van Palogne

Cursussen bijenteelt

Leven op het ritme van de natuur, de natuur beter leren kennen, u bij elk bezoek aan de bijenstal weer verwonderen, de resultaten van uw werk en dat van de bijen met anderen delen,… dit is slechts een deel van de activiteiten die deel uitmaken van het plezier dat een imker beleeft.

Sinds 2018 organiseert het Domein van Palogne, in samenwerking met de provincie Luik en het IPEPS van Huy-Waremme, een cursus bijenhouden. Want een imker word je niet zomaar; het is essentieel om een goede basiskennis te verwerven om bijenkolonies te kunnen beheren en te laten ontwikkelen, maar ook om de producten van de bijenkorf te oogsten en te verpakken.

Maar ook…

De creatie van een educatieve bijenstal, de installatie van insectenhotels, de creatie van een mobiele tentoonstelling, de organisatie van activiteiten rond het thema insecten en bijen, maar ook workshops honing oogsten, conferenties,…

In het kort

  • Duur van het project: 2018 – 2021
  • Partners: Differdange, Centre Pompidou-Metz, syndicat de coopération pour le Parc Naturel Régional des Vosges du Nord, metropool Metz, PNHFE-beheercommissie van het Natuurpark Hoge Venen-Eifel, stichting TCRM BLIDA, Provincie Luik, Biosphärenreservat Pfälzerwald-Nordvogesen / Naturpark Pfälzerwald, Natagora, Les Domaines touristiques du Vallon de la Lembrée, Stad Luxemburg, Stad Verviers, Universiteit van Luik, Hochschule für Musik Saar, Stiftung Saarländischer Kulturbesitz, Service Public de Wallonie – DGO3 – het departement landelijke zaken en waterlopen – directie groene ruimten, Syndicat mixte du musée de la mine, Universiteit van Lorraine, Naturpark Nordeifel e.V – NRW, Naturpark Nordeifel e.V – RLP, Institut européen d’écologie, de Conseil départemental van Meurthe-et-Moselle, Stad Trier, Universiteit van Luxemburg.
  • Financiering: € 4.525.003,17
  • Totaal EFRO-middelen: € 2.559.502,42

Maak uw bezoek compleet…

Via onderstaand menu kunt u meer bespeuren over het ontdekken en behouden van de natuur in Palogne:
Insectenhotel