Kom het erfgoed van het Domein van Palogne en zijn omgeving ontdekken!

Nieuws

Wij gaan weer open !

Laat u betoveren in het hart van de natuur op het Domein van Palogne Vanaf 1 juli opent het Domein...

18 juli: KOMENDE TENTOONSTELLING

Wij zijn iets aan het voorbereiden… Binnenkort meer info !
Binnenkort meer info !

Wist u dat het gebied over vele natuurlijke en historische rijkdommen beschikt?

De Burcht van Logne, het Burchtmuseum, maar ook een ontdekkingswandeling, een Romaanse kapel uit de 12e eeuw, een mysterieuze karstbron en het Kasteel van Harzé met het Maalderij- en bakkerijmuseum en meer.

In het hart van het domein, de Burcht van Logne…

Vanaf de “Ferme de Palogne” leidt een bospad u naar de Burcht van Logne…
U kunt er ook via het wandelpad Circum Castellum komen, dit is een ontdekkinsroute om het domein te verkennen en dient als groen decor van de burcht.

In het kasteel kunt u genieten van een adembenemend uitzicht over de vallei van de Ourthe, van de koelte in de mysterieuze ondergrondse gangen en vooral van de jacht op de Gouden Geit en haar schat!

Kind ridder
Ophaalbrug

In het Burchtmuseum,
een andere schat…

Vervolg uw verkenning van het middeleeuwse domein in het archeologisch museum van de Burcht van Logne! Een unieke gelegenheid om de buitengewone voorwerpen uit het dagelijkse leven van de heren en ridders uit de Middeleeuwen te ontdekken, ook zijn er voorwerpen van hun Merovingische voorouders, die het domein 1500 jaar geleden al bezet hadden, te bewonderen.

Vergeet, voordat u Vieuxville verlaat niet om de Romaanse kapel te bezoeken, de kapel is een overblijfsel van een opmerkelijke kerk uit de 12e eeuw. En werp zeker ook een blik op de karstbron van de Lembrée, de plek waar de rivier vanuit de diepe grotten weer naar de oppervlakte stroomt en het hele jaar door het dal van helder en overvloedig water voorziet.

Burchtmuseum van Logne

In het Kasteel van Harzé, voor fijnproevers en liefhebbers van lekker eten…

Op een tiental minuten van Palogne bevindt zich binnen de muren van het Kasteel van Harzé een ander museum dat liefhebbers van lokale baktechnieken en -tradities zal fascineren. In het Maalderij- en bakkerijmuseum kunt u de reconstructie van een authentieke watermolen zien, en het biedt elk weekend in de zomer een workshop waar uw smaakpapillen aan het werk worden gezet.

Maak van de gelegenheid gebruik om de gevels van dit geklasseerde kasteel te bewonderen, en ontdek de comfortabele kamers en het plaatselijke restaurant La P’tite Auberge in de 17e eeuwse gewelven van het kasteel.