Het Maalderij- en bakkerijmuseum!

Tarif 2021

Bezoek - Individueel:

€ 5 (volw.) - € 4 (kind / < 14 jaar)

Bezoek - groepen:

€ 4,50 (volw.) - € 3 (kind / < 14 jaar)
(tijdens de openingstijden)

Goed om te weten:

  • Groepen vanaf 15 personen kunnen op reservering het museum het hele jaar door komen bezoeken.
  • Wij bieden u verschillende formules: een rondleiding met gids in het Frans of Nederlands, een rondleiding met gids en spel (min. 20 pers) of een rondleiding met gids, spel en een workshop brood bakken, appelflappen of speculaas maken.
  • Honden zijn niet toegestaan in het museum.
  • Het museum is niet goed toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit (opstapje bij de ingang en trap naar de verdieping) – naar Access-I…
  • Het museum is op de 1e zondag van de maand gratis toegankelijk.

De fascinerende geschiedenis van brood… in het Maalderij- en bakkerijmuseum!

Op tien minuten rijden van Palogne, in de indrukwekkende omgeving van het Kasteel van Harzé, vertelt het Maalderij- en bakkerijmuseum u de wonderlijke geschiedenis van het brood.

De ontdekking begint met de reconstructie van een authentieke watermolen. Honderden zeldzame en ongewone voorwerpen, een oude bakkerswerkplaats en de vlak voor uw ogen draaiende mixers en kloppers tonen het harde maar verleidelijke werk van de bakkers. Een kijkje in het verleden dat u niet mag missen. Na dit bezoek heeft u zich volledig tegoed gedaan… aan nieuwe ontdekkingen!

Workshops en demonstraties in juli en augustus

Elke zaterdag worden er workshops “De lekkere recepten van de banketbakker” aangeboden. Fruitwafels, soesjes, appelflappen,… ze geven al hun geheimen prijs.
(knop om het pdf-bestand of de pagina te raadplegen)
Op zon- en feestdagen komen professionele banketbakkers demonstraties geven (FR).